E-mail: hi@familyfully.com

Hvad skete der med Amanda Bynes? En tidslinje for hendes liv og karriere

Den kæmpede skuespillerinde Amanda Bynes har været inde og ude af rampelyset i mere end et årti efter en række juridiske problemer og psykiske problemer, der bragte hende i et konservatorium. Nu forsøger den tidligere Nickelodeon-stjerne at følge i Britney Spears’ fodspor, mens hun forbereder sig på at få sin frihed og fulde autonomi over sit liv. Page Six tager et tilbageblik på Bynes’ fremgang som børnekomediestjerne, hendes tilbagegang som en Hollywood bad girl og hvad der er det næste for den skuespillerinde, der er blevet modedesigner.

Bynes er født og opvokset i Californien
Bynes blev født i Thousand Oaks, Californien, den 3. april 1986. Hendes mor, Lynn Organ, var tandlægeassistent, og hendes far, Rick Bynes, var tandlæge. Hun begyndte at optræde i lokale skuespil fra en meget ung alder og fik en agent i en alder af 7, rapporterede flere forretninger. Bynes afslørede i 1999, da hun kun var 12 på “The Howie Mandel Show”, at hendes far meldte hende til i en alder af 10 til en børnekomedielejr på The Laugh Factory. Mens hun var der, optrådte hun foran komedielegender som Arsenio Hall og Richard Pryor. Bynes sagde ved lejrens graduering, at hun blev opdaget af Nickelodeon-producere.

Bynes lander sit første store gennembrud på “All That”
Efter producererne Brian Robbins og Dan Schneider fandt Bynes på komedielejren blev hun en del af “All That”, en populær “Saturday Night Live”-lignende børneserie, fra 1996 til 2000. Hun blev hurtigt et af de mest populære rollebesætningsmedlemmer i showet med segmenter som “Spørg Ashley”, “Whateverrr!”, “Captain Tantrum” og flere.

Bynes får sit eget spinoff, “The Amanda Show”
Midt i succesen med “All That” ,” Bynes fik sit eget show på Nickelodeon kaldet “The Amanda Show”, som kørte fra 1999 til 2002. Sketch-komedieserien indeholdt nye karakterer som Penelope Taynt, Jude Trudy, Moody og Crazy Courtney. Bynes vandt Nickelodeon Kids’ Choice Awards for “Favorite TV Actress” for alle tre sæsoner af “The Amanda Show”, ifølge E! Nyheder. Der er modstridende rapporter online om, hvorvidt showet sluttede, fordi Nickelodeon aflyste det, eller fordi Bynes selv besluttede at gå videre.

Bynes tager sine talenter fra den lille skærm til den store skærm
Midt i succesen med “All That” fik Bynes sit eget show på Nickelodeon kaldet “The Amanda Show”, som kørte fra 1999 til 2002. Sketch-komedieserien indeholdt nye karakterer som Penelope Taynt, Jude Trudy, Moody og Crazy Courtney. Bynes vandt Nickelodeon Kids’ Choice Awards for “Favorite TV Actress” for alle tre sæsoner af “The Amanda Show”, ifølge E! Nyheder. Der er modstridende rapporter online om, hvorvidt showet sluttede, fordi Nickelodeon aflyste det, eller fordi Bynes selv besluttede at gå videre.

Bynes tager sine talenter fra den lille skærm til den store skærm
Bynes fik sin første spillefilmsdebut i 2002 i den Frankie Muniz-ledede familiekomedie “Big Fat Liar”. Filmen har angiveligt indtjent mere end 50 millioner dollars på verdensplan. Frisk efter filmens succes blev Bynes hurtigt en førende dame i romantiske komedier som “What A Girl Wants” i 2003 og “She’s The Man” i 2006. Hun forlod dog ikke helt det lille lærred. Fra 2002 til 2006 spillede Bynes hovedrollen sammen med Jennie Garth i den voksende tv-serie “What I Like About You”, som var rettet mod et mere modent publikum end hendes Nickelodeon-seere. På dette tidspunkt cementerede Bynes sig selv som en af Hollywoods mest efterspurgte unge skuespillerinder. Fra 2006 til 2010 fortsatte hendes karriere med at blomstre med roller i billetkontorfilm som “Hairspray”, “Sydney White” og “Easy A.” Sidstnævnte ville dog være hendes sidste rolle i en storfilm til dato.

Bynes stopper med at spille
I juni 2010 overraskede Bynes verden ved at annoncere på Twitter, at hun holdt op med at spille skuespil under hvad der så ud til at være toppen af hendes karriere. Hun skrev fra en nu slettet konto: “At være skuespiller er ikke så sjovt, som det kan se ud. Hvis jeg ikke elsker noget længere, holder jeg op med det. Jeg elsker ikke skuespil længere, så jeg er holdt op med det. Jeg ved, at 24 er en ung alder at gå på pension, men du hørte det her først.” Bynes afslørede senere i et interview med Paper Magazine i 2018, at hendes selvværdsproblemer spillede en rolle i, hvorfor hun tog et skridt tilbage fra Hollywood. “Jeg kunne bogstaveligt talt ikke fordrage min optræden i [‘Easy A’}, og jeg kunne ikke lide min præstation,” fortalte hun. “Jeg var fuldstændig overbevist om, at jeg var nødt til at stoppe med at optræde efter at have set det.” Bynes fortsatte: “Jeg var høj på marihuana, da jeg så det, men af en eller anden grund begyndte det virkelig at påvirke mig. Jeg ved ikke, om det var en stof-induceret psykose eller hvad, men det påvirkede min hjerne på en anden måde, end det påvirker andre mennesker. Det ændrede absolut min opfattelse af tingene.”

Bynes’ juridiske problemer begynder
I 2012 blev Bynes arresteret for første gang for en DUI, efter at hun klippede en sheriffs stedfortræders cruiser med sin sorte BMW omkring kl. 3 i West Hollywood. Hendes mugshot viste, at hendes karakteristiske sandede blonde lokker var blevet farvet i en lys pink nuance. I februar 2014 blev hun ifølge LA Times dømt for hensynsløs kørsel for den hændelse. Hun blev idømt tre års betinget fængsel og tre måneders alkoholundervisning. I 2012 blev hun også anklaget for to hit-and-runs for hændelser den 10. april og den 4. august. Den første fandt sted få dage efter hendes DUI-anholdelse. Mens disse sager var i gang på vestkysten, havde Bynes endnu en gang med loven på østkysten. Hun smed en bong ud af sin Times Square-lejligheds vindue på 36. etage, efter at politiet reagerede på et opkald om, at hun havde røget pot i lobbyen. I løbet af denne tid mødte hun adskillige retsoptrædener med et nyt look, der bestod af farverige og pjuskede parykker, store solbriller og piercinger.

Bongkastningssagen blev til sidst afvist, efter at Bynes indvilligede i at gennemgå regelmæssige psykiatrisk behandling. Hun blev anklaget for hensynsløs fare og besiddelse af marihuana for forbrydelsen. I september 2014 blev Bynes imidlertid reserveret igen for en anden DUI-anklage, efter at politiet havde “afgjort, at hun var påvirket af et kontrolleret stof.” Hun var angiveligt høj på marihuana på det tidspunkt.

Bynes går på bizarre Twitter-råberi
Mens Bynes beskæftigede sig med juridisk drama i retssalen, blæste hun tilsyneladende dampen af. på Twitter hele 2013. Den tidligere Hollywood-darling, der var blevet dårlig pige, kaldte alle fra Barack Obama til Drake på den sociale medieplatform. I tweets fra den nu slettede konto kaldte Bynes USA’s daværende præsident og hans kone, Michelle Obama, “grimme” og bad tidligere POTUS om at “fyre betjenten”, der arresterede hende tilbage i 2012, ifølge Us Ugentlig. Bynes ødelagde også internettet, da hun bad Drake om at “myrde” sin vagina og kom med besynderlige bemærkninger som: “Jeg kunne aldrig gifte mig med en tysker, fordi jeg er jøde.”

Bynes melder sig til mode. skole
Selvom Bynes blev en Hollywood-stjerne, har hun vidst fra en meget ung alder, at hun har en passion for mode. I 1999, da hun optrådte på “The Howie Mandel Show”, bragte den dengang voksende barnestjerne tegninger af hendes design. “Jeg vil gerne være en modedesigner – jeg elsker at tegne,” sagde hun til værten dengang og funderede endda over, hvad hun en dag ville kalde sin linje. Efter at have taget en pause fra sociale medier, så Bynes ud til at være i bedring, da hun tilmeldte sig på Fashion Institute of Design & Merchandising i januar 2014. Kilder sagde, at hun var en “fantastisk studerende”, der “altid deltog og virkelig bekymrede sig om hendes klasser. ” Men en række psykiske problemer satte hende tilbage i hendes studier. Hun blev angiveligt smidt ud af skolen for at have forårsaget “forfærdelige skænderier” med klassekammerater, men i 2017 kom hun tilbage på sporet. I begyndelsen af sit sidste år kom hun ind på en mental sundhedsfacilitet på grund af et stressrelateret tilbagefald, men var i stand til at tage eksamen i juni 2019 efter næsten fem år på FIDM.

Bynes afslører psykiatrisk problemer på sociale medier
Bynes blev første gang indlagt på et psykiatrisk hold 5150 i juli 2013 efter angiveligt at have sat ild i en ældre kvindes indkørsel. Så i oktober 2014 blev hun igen anbragt i et psykiatrisk hold i LA efter at have postet en række foruroligende tweets, hvor hun hævdede, at hendes far havde misbrugt hende seksuelt, fysisk og verbalt. Hun beskyldte ham også for at putte en “mikrochip” i hendes hjerne. En måned senere meddelte Bynes på Twitter, at hun var blevet diagnosticeret med bipolar og maniodepressiv lidelse, men sagde, at hun “besøgte min psykolog og psykiatri [sic] ugentligt, så jeg har det fint :D,” ifølge E! Nyheder.

Bynes er placeret under et konservatorium
I august 2013, mens Bynes kæmpede med sit mentale helbred, fik hendes mor, Lynn, et midlertidigt konservatorium over hende den dengang 27-årige datter, som en dommer senere gjorde til et permanent konservatorium i oktober 2014. Ifølge en retsansøgning indhentet af People på det tidspunkt, fastslog en dommer, at skuespillerinden “udgør en væsentlig risiko for sig selv, for andre, og til ejendom.” “[Amanda har] brugt store mængder af sin opsparing,” hedder det i retsdokumenterne. “Det er blevet rapporteret, at hun for nylig har foretaget omfattende indkøb som gaver fra smykkebutikker, såsom Cartier, til fremmede.” Lynn fik til opgave at føre tilsyn med sin datters ejendom, som blev vurderet til 5 millioner dollars i 2014. Kun få dage efter, at hun blev konservator, anmodede hun om at overføre kontrollen til en medicinsk sundhedsprofessionel og pengeforvalter. Det ser dog ud til, at Lynn bevarede juridisk autoritet – trods hjælp fra professionelle – da hun stadig fører tilsyn med Bynes’ personlige, medicinske og økonomiske anliggender.

Bynes vender kort tilbage til rampelyset med Paper Magazine Mens Bynes var under et konservatorium og stille og roligt studerede på modeskolen, undgik hun røde løbere og holdt sig ude af rampelyset. Men i november 2018 “brød hun internettet” med en forsidehistorie til Paper Magazine og tilhørende fotoshoot, der viste en meget mere poleret version af Bynes, end fans havde set i de seneste år. I den afslørende profil åbnede hun op for første gang om sit stofbrug, som hun sagde begyndte med marihuana i en alder af 16. Hun sagde også, at hun brugte kokain “tre gange.” Bynes sagde, at hun lærte, at Adderall angiveligt kunne bruges til at forblive tynd på sættet af “Hairspray” og fik en recept efter at have besøgt “en psykiater og forfalsket symptomerne på ADD.” Hun var også åbenhjertig om sine skældsord på Twitter og fortalte magasinet: “Jeg skammer mig virkelig og er flov over de ting, jeg sagde. Jeg kan ikke skrue tiden tilbage, men hvis jeg kunne, ville jeg gøre det.”

Bynes annoncerer sin forlovelse
På Valentinsdag 2020 meddelte Bynes, at hun var forlovet og postede derefter. et foto af hendes “elsker”, der senere blev identificeret som Paul Michael. I maj 2020 chokerede parret fans ved tilsyneladende at annoncere på Instagram, at de ventede et barn. Bynes’ advokat lukkede dog disse krav. Ifølge et opslag, der blev delt den 9. marts 2022 på Bynes’ nye Instagram-konto, er det forlovede par stadig sammen.

Bynes anmoder om at afslutte sit konservatorium
I februar 2022 , Bynes ansøgte om at afslutte sit konservatorium for personen og hendes ejendom for godt efter næsten ni år. Skuespillerindens forældre, som var i stand til at bevare et tæt forhold til hende under hele værgemålet, sagde, at de støttede, at det skulle ophøre. En dommer skal træffe en afgørelse den 22. marts 2022.

E-mail: hi@familyfully.com