E-mail: hi@familyfully.com

Bruce Willis “træder væk” fra skuespillerkarrieren efter afasidiagnose

“Dette er en virkelig udfordrende tid for vores familie, og vi er så taknemmelige for din fortsatte kærlighed, medfølelse og støtte,” sagde skuespillerens familie i en erklæring offentliggjort onsdag. Bruce Willis “træder væk” fra sin skuespillerkarriere efter at være blevet diagnosticeret med afasi, hvilket fører til tab af evnen til at forstå eller udtrykke tale, sagde hans familie i en erklæring, der blev sendt til sociale medier. “Til Bruces fantastiske støtter, som familie ønskede vi at dele, at vores elskede Bruce har oplevet nogle helbredsproblemer og for nylig er blevet diagnosticeret med afasi, hvilket påvirker hans kognitive evner,” lød erklæringen. “Som et resultat af dette og med stor omtanke træder Bruce væk fra den karriere, der har betydet så meget for ham.”

Den 67-årige filmstjerne er bedst kendt for at spille John McClane i den ikoniske Die Hard-franchise. Den originale film fra 1988 gjorde Willis – der dengang hovedsageligt var kendt som en komisk tv-skuespiller, specifikt for serien Moonlighting (1985-89), som han vandt en Emmy for i 1987 – til en fuldgyldig filmstjerne. (Han fortsatte med at lande endnu en Emmy i 2000 for en gæsterolle i Friends.) “Jeg er meget ked af denne nyhed,” fortalte Larry Gordon, producent af Die Hard og dens efterfølger fra 1990, til The Hollywood Reporter. “Bruce er en god ven og var fantastisk at arbejde med på Die Hard 1 og 2. De kunne ikke være sværere film for en skuespiller at lave og overleve. Han er den fuldendte pro og en modig fyr.”

Willis har medvirket i blockbusters som The Fifth Element (1997), Armageddon (1998) og The Sixth Sense (1999). Willis’ andre klassikere omfatter The Last Boy Scout (1991), Death Becomes Her (1992), Pulp Fiction (1994) og 12 Monkeys (1995). I de seneste år medvirkede Willis stort set i film med lavere budget, selvom han optrådte i Glass (2019), den højprofilerede efterfølger til Unbreakable (2000) fra instruktøren M. Night Shyamalan, som tweetede, at han sendte “kærlighed og respekt til min storebror Bruce Willis.” I 2018 var skuespilleren på det varme sæde for The Comedy Central Roast af Bruce Willis. Ved det sjove arrangement tog han stik lige så godt, som han gav dem. Haley Joel Osment, der havde sin gennembrudsrolle over for Willis i The Sixth Sense, udsendte en erklæring til sociale medier om Willis, og skrev til dels: “Jeg er så taknemmelig for det, jeg fik at være vidne til, og for det enorme arbejde, han bygget til, at vi kan nyde i årevis fremover.”

“Bruce og jeg har arbejdet på over 20 film sammen. Han er en fantastisk skuespiller og legendarisk actionstjerne, en utrolig far og en nær ven,” sagde producer Randall Emmett til THR. “Jeg støtter fuldt ud Bruce og hans familie i denne udfordrende tid og beundrer ham for hans mod til at kæmpe mod denne utroligt vanskelige medicinske tilstand. Bruce vil altid være en del af vores familie.” Parret samarbejdede om film som Midnight in the Switchgrass, Survive the Night, Hard Kill, Extraction, Fortress og Out of Death. “Dette er en virkelig udfordrende tid for vores familie, og vi er så taknemmelige for din fortsatte kærlighed, medfølelse og støtte,” fortsatte Willis-familiens erklæring. “Vi bevæger os igennem dette som en stærk familieenhed, og vi ønskede at bringe hans fans ind, fordi vi ved, hvor meget han betyder for dig, som du gør for ham. Som Bruce altid siger, ‘Live it up’, og sammen planlægger vi at gøre netop det. Love, Emma, Demi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel og Evelyn.”

For et år siden optog instruktøren James Cullen Bressack Willis-filmene Survive the Game og Fortress ryg-til-ryg i Puerto Rico . Han husker, at skuespilleren var ved godt mod og havde en tradition for at krølle sider sammen, når de først filmede en scene og skyde dem som basketball i en skraldespand. Erindrer filmskaberen til THR: “Han og jeg nød bare at gøre det. Vi konkurrerer begge om, hvem der kunne lave flere kurve. Han grinede meget. Jeg grinede meget. Det var rigtig sjovt.” I et Instagram-opslag hyldede Bressack Willis og skrev: “Jeg er velsignet over at have haft chancen for at arbejde sammen med ham.” Willis var umiddelbart populær på sociale medier, da nyheden brød ud, da fans delte deres vantro og sorg over udviklingen.

E-mail: hi@familyfully.com