E-mail: hi@familyfully.com

Jennifer Aniston – Biografi

Jennifer Aniston lancerede en million copycat-frisurer og blev et kendt navn over hele kloden med sin indsats som den sjove Rachel i halvfemsernes komedieserie Friends. Siden da er hun fortsat med at skabe overskrifter og er blevet en etableret filmstjerne.

Jennifer blev født den 11. februar 1969 og voksede op i byen Sherman Oaks i LA. Hendes græske forældre, begge skuespillere, håbede måske, at hun ville følge i deres fodspor og gjorde Telly Savalas, alias tv’s Kojak, til sin gudfar. Efter at have tilbragt et år i Grækenland vendte familien tilbage til USA og slog sig ned i New York, hvor hendes far vandt en rolle i den amerikanske sæbeopera Days Of Our Lives.

I 1980 blev hendes forældre skilt og Jennifer boede hovedsageligt sammen med sin mor Nancy, selvom de to faldt sammen, efter at Nancy dukkede op på amerikansk tv for at tale om sin berømte datter. “Jeg vil aldrig tilgive dig,” sagde Jennifer tilsyneladende til sin mor.

Showet, der gjorde skuespillerinden berømt, var selvfølgelig Friends. Jennifer var blevet castet i 1994 som Central Perk cafe servitrice Rachel Green sammen med Matt LeBlanc, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer og David Schwimmer og Matthew Perry. Hendes lagdelte frisure gav hende betegnelsen “America’s First Hairdo” fra magasinet Rolling Stone.

Programmets globale succes sikrede, at de seks stjerner var blandt de bedst betalte tv-skuespillere, efter at de aftalte individuelle lønninger på $750.000 pr. show i 2000. Men en fed lønseddel er ikke det helt rigtige i Hollywood, og hvad Jennifer virkelig ønskede, var sølvskærmssucces. Hendes første indtog i film var schlock-gyserfilmen Leprechaun i 1993, men den drev hende ikke ligefrem til superstjernestatus.

Fænomenet Friends havde dog studieledere i vanvid, og hun blev tilbudt mange roller. Flere af disse var romantiske komedier som She’s The One og The Object Of My Affection, som afspejlede hendes arbejde i Friends, hvor hun havde en lang kærlighedsaffære på skærmen med David Schwimmers Ross. Men ingen gjorde stor indflydelse. Uforskrækket fortsatte Jen med at lave 2001’s Rock Star, hvor hun spiller rockgroupie over for Boogie Nights-stjernen Mark Wahlberg og The Good Girl i 2002. Jennifer var den første skuespiller fra Friends, der blev hædret med en stjerne på Hollywoods Walk of Fame. Hun modtog stjernen i 2012 sammen med sin far John Aniston og hendes medstjerner fra Wanderlust.

I sit privatliv var Jennifer blevet sat i forbindelse med skuespilleren Tate Donovan og rocksangeren Adam Duritz fra gruppen Counting Crows. Men det var nyheden om, at hun gik ud med Hollywood-huken Brad Pitt, der skabte overskrifter. I juli 2000 knyttede parret sig til en romantisk ceremoni på en klippetop i Malibu. Foreningen skulle dog ikke holde, og fire et halvt år senere, i januar 2005, annoncerede parret deres separation. Hun blev siden set sammen med sin The Break Up-medspiller Vince Vaughn, selvom det var et tilfælde af liv, der efterlignede kunst, da parret annoncerede deres eget brud i december 2006.

I 2011 fandt Jennifer kærligheden på sæt af Wanderlust, der falder for sin smukke medspiller Justin Theroux. Efter 15 måneders dating annoncerede parret deres forlovelse.

E-mail: hi@familyfully.com